Öğrenci Topluluğu ve Ders Notları

Öğrenciler Platformu

REKLAM ALANI

24 Ocak 2018 Çarşamba

Fransız Edebiyatı: GONCOURT KARDEŞLER



GONCOURT KARDEŞLER
Goncourt Kardeşler, iki kardeş olan Edmond de Goncourt (1822-1896) ve Jules de Goncourt (1830- 1870) adlı Fransız romancıdır.
Asil bir aileden gelen Goncourt Kardeşler, iyi bir eğitim alırlar. Evlerinde zengin bir kütüphaneleri vardır. Bütün işleri bu kütüphaneye kapanıp okumaktır. Okumaya büyük bir tutkuyla bağlanmalarında bu kütüphanelerinin çok büyük etkisi vardır. Goncourt Kardeşler, o kadar çok okurlar ki, en sonunda yazmaya karar verirler. Ancak ayrı ayrı değil birlikte yazmaya başlarlar. Bu iki kardeş aslında iki farklı kişilik olmasına rağmen son derece uyumludur, sanki tek bir kişilik gibidir. Bu birlik ve bereberlik, yalnızca duyguda değil düşüncede de görülür. Yazdıkları eserler sanki bir kalem tarafından yazılmış görüntüsü verir.
Goncourt Kardeşler, Natüralizmin, Emile Zola’dan sonraki en önemli temsilcileridir. Eserlerini bilime, gözleme dayanan bir yöntemle, büyük bir titizlikle yazmışlardır. Artistik üslubun yaratıcıları arasında sayılır. Goncourt Kardeşler, aynı zamanda Goncourt Akademisi’ni kurmuştur.

Eserleri:

Roman:
Germinie Lacarteux.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder